Projecten & Portfolio

Lopende projecten

Little Vandals

Voor menig event of locatie heb ik kleurplaten ontworpen. Vaak als leuke bijkomstigheid, om de kinderhoek mee aan te vullen. Tijdens mijn coronajaren heb ik op advies mijn tekenwerk omgezet naar een daadwerkelijke productie. En sinds dit najaar is de Little Vandals kleurposter op diverse plekken te koop!

Op de kleurposter zijn drieëntwintig grondswetartikelen op originele wijze verkleurplaat. Zo kun je samen kleuren en praten over wat er op de tekeningen te zien valt. Een waardevolle activiteit aan de keukentafel of juist een leuke inhoud van een les. Voor mini-burgertjes zijn de kleurplaten op vergroot formaat verkrijgbaar als digitaal kleurplatenpakket. Meer informatie en bestelmogelijkheden zijn te vinden op mijn website www.littlevandals.nl.

FluXus, Kunstencentrum Zaanstad

Coördinatie Communicatie

In de prachtige Verkadefabriek en de bruisende Muziekschool zit het FluXus kunstencentrum Zaanstad. In het verleden heb ik al enkele malen met veel plezier mogen samenwerken met deze cultuurmakers. Nu versterk ik tijdelijk het communicatieteam met het verspreiden van al het leuks dat er gebeurd in, rond en samen met deze cultuurhuizen.

De Zaanse Kinderboekenmarkt

Marketing & PR

Op zondag 25 juni 2023 is het weer zover; het leukste kinderfeest van de Zaanstreek vindt plaats. Dit jaar wederom op de gigagroene, nieuwe plek; Stadsboerderij Darwinpark. Ik verzorg de publiciteit rondom dit super leuke en gratis toegankelijke kinderfestival.

Zaanse Kinderboekenmarkt met stadsdichter, foodtruck en publiek foto door Van Dalen
De Zaanse Kinderboekenmarkt 2022 met publiek, lekker eten en stadsdichters foto door Van Dalen

Limousine 2cv

VIP-routes

Al jaren werk ik met veel plezier samen met Ducktrail; het bedrijf dat ludieke tourtochten met prachtige 2cv’s organiseert. Ik heb door de jaren heen veel rollen mogen vervullen; van coach tot filmster, van interne duurzaamheidslobbyist tot uitvoerende tourmanager. Momenteel verzorg ik de limousineritten met de unieke Exteended. Bekijk ook het mega gave filmpje hieronder wat ik samen met de getalenteerde filmer/fotograaf Pieter Heine heb gemaakt.

2021

Industriecultuur

communicatie

Jaarlijks vindt de Week van de Industriecultuur plaats in het rauwe Noord-Zeekanaal Gebied. Dit jaar heb ik een kleine rol gespeeld en enkele communicatie uitingen mogen verzorgen.

2020

Vanwege het covid-19 virus en persoonlijk ziekteherstel zijn activiteiten in 2020 en 2021 beperkt gebleven. Hopelijk is iedereen gezond en ongeschonden door deze crisis gekomen. Heel veel sterkte gewenst aan diegenen die iemand zijn verloren, door moeilijke periodes zijn gegaan of hun gezondheid zijn kwijtgeraakt. Gelukkig is nu de wereld weer open en we kunnen we genieten van activiteiten en samenzijn.❤️

2019

Het Zaans Filmfestival – 21 t/m 24 november 2019

Communicatie 

De Zaanstreek is een machtig mooi festival rijker; het Zaans film festival. Vol Zaanse Makers, Zaanse thematiek en uitheemse filmtaferelen. Laat je verbazen door de programmering en geniet van de schitterende, monumentale panden die dit weekend zijn omgetoverd tot filmlocatie. Mijn bedrage dit jaar zit hem in advisering over het productieproces en beheer van social media kanalen.

De Week van de Industriecultuur – 19 t/m 27 oktober 2019

Productie/ Organisatie

Ook dit jaar staat het Noordzeekanaalgebied in het teken van de Industriecultuur. Tijdens deze week laten we bezoekers op een andere manier de industrie ervaren en stellen veel bedrijven hun deuren open! Leuk om al ruim 5 jaar bezig te zijn en te zien dat de term Industriecultuur ook in Nederland vorm krijgt!

Model Krista van Dalen, Foto door Pieter Heine Fotografie

BRAK! toekomstig science center in IJmuiden

Productie / Communicatie/Placemaking

In IJmuiden ontwikkelt het nieuwe kustdorp zich op het buitendijkse land aan de kust. Een spannende ontwikkelplek waar wonen en duurzaamheid elkaar treffen! In het tijdelijk geplaatste Wikkelhouse ontplooi ik samen met het Pieter Vermeulen Museum diverse activiteiten vooruitlopend op het toekomstige science center.

Update: Helaas heeft het project BRAK! uiteindelijk geen doorgang weten te vinden. Het Pieter Vermeulen Museum is echter nog altijd zeer actief op het gebied van natuureducatie, absoluut een bezoekje waard! Daarnaast is op het terrein van de tijdelijke BRAK! nederzetting een ultra hippe nederzetting ontstaan, met een grote variëteit aan kleine eco huisjes, kunst en ontmoetingsmogelijkheden. Het prachtige Wikkelhuisje is te huur voor bijeenkomsten en in de unieke tiny houses kan worden overnacht aan het prachtige Kennemermeer.

De Zaanse Kinderboekenmarkt op 2 juni 2019

Promotie

Bij het grootste kinderfeest van de Zaanstreek mag ik weer ondersteuning bieden op promotie en organisatievlak. Een supergezellig team, het schitterende decor van de Schans en de overkoepelende doelstelling tot leesbevordering maken dit tot een waanzinnig mooi event. Ook dit jaar weer gezellige filmpjes en mooie taferelen!

Week van de Industriecultuur 2018

Productie

Wat een mooie week, met zoveel activiteiten rondom de industrie in regio IJmond! Gaaf om met zoveel samenwerkingspartners de schoonheid en betovering van het industriële landschap over te brengen op de bezoekers. Het programma van 2019 is reeds in de maak!

foto door Pieter Heine – fotografie masterclass lightpainting

Pilot Culturele Impuls Drentse Kerken

Onderzoek

Menige kerk in Nederland wordt bemenst door een actieve en bevlogen plaatselijke commissie, die een noemenswaardig mooi cultureel programma brengt. De activiteiten van dergelijke kleinschalige podia zijn lang niet altijd zichtbaar voor alle partijen in het culturele veld.

De pilot Culturele Impuls Drentse Kerken is in het voorjaar 2018 uitgevoerd onder drie kleine kerken van Het Drents Landschap in opdracht van Provincie Drenthe, uitgevoerd door Van Dalen Events. Binnen de pilot is er een reeks concerten geïnitieerd om te inventariseren of, en op welke wijze, de kerken toegerust zijn op het gebruik van het kerkgebouw als cultureel podium.

Het gehele onderzoeksrapport is via onderstaande link te lezen:

Eindrapportage Pilot Culturele Impuls Drentse Kerken – Onzichtbaar Genoegen

foto Sonja de Ridder

Paasblues op het IJ – 2de paasdag maandag 2 april

Programmering

Of ik goede muzikanten ken? Jazeker! The Damned and The Dirty spelen op 2 april bij Rederij het IJ. Het nieuwe album Revelation van dit bluesduo is net uit. Vaar mee en boek je kaartje hier.

Streets of the World – Music Festival 2018

Fotomuseum Streets of the World op het Hembrugterrein vertelt het indrukwekkende verhaal fotograaf Jeroen Swolfs. Jeroen Swolfs heeft zeven jaar de wereld over gereisd en het dagelijkse straatbeeld van iedere wereldstad vast gelegd. Momenteel heeft dit unieke museum een winterstop en is het enkel geopend voor groepen en te huur als evenementenlocatie. Hou de website en facebookpagina van Streets of the World in de gaten voor updates over dit event.

Muzikanten en vrijwilligers kunnen zich aanmelden via krista@streetsoftheworld.com

Bahamas – Jeroen Swolfs

PinksterZaan – 21 mei 2018

PinksterZaan, het historische event op de Zaanse Schans waarbij we de slag op de Spanjaarden herdenken. Herdenken, en vieren! Want door de overwinning bij de Schans hebben we in Zaanstad een mooie feestdag erbij: Pinkster Drie. Dit jaar mag ik assisteren bij het uitbouwen van de traditie van PinksterZaan. Op tweede pinksterdag op de Zaanse Schans en op derde Pinksterdag waarschijnlijk met een kleine activiteit op de historische locatie; het Noordeinde in Wormerveer! Mijn favoriete speelterrein.

https://www.facebook.com/events/158671431423149/

De tachtigjarige oorlog – PinksterZaan

De Zaanse Kinderboekenmarkt 24 juni 2018

Hét grootste kinderfeest van de Zaanstad vindt ook dit jaar weer plaats! Vorig jaar mocht ik samen met Jacob de promotie verzorgen en ook dit jaar ga ik weer vloggend op pad. Het thema van dit jaar is Techniek! De zeven werelden van techniek zijn dit jaar op de Schans te beleven. Meer informatie volgt…

Upcoming

Rederij het IJ biedt weer diverse culturele boottochten aan en in de week van de herfstvakantie barst Week van de Industriecultuur los in regio IJmond e.o.. Ook sta ik kandidaat voor politieke partij ROSA en komen er een serie betoverende concerten aan in het mooie Drenthe. Stay tuned

2017↓

Industriecultuur! Vanaf de zomer 2017 zijn er in het hele Noord-Zeekanaal gebied culturele activiteiten rondom industrieel erfgoed en huidige industrie. Mooie kinderworkshops, fotografie masterclasses, rondleidingen en spectaculaire performances en uitgelichte objecten! In de Week van de Industriecultuur heb ik mogen helpen bij de vormgeving en organisatie van verschillende activiteiten. Kijk voor meer info op www.industriecultuur.nl

Dokweg, IJmuiden |Watertoren verlicht |FotoKvL / Ko van Leeuwen

Nederland.

Heerlijk varen op het IJ! Rederij het IJ biedt superleuke mini-cruises en dagtochten aan op de route Hoorn-Amsterdam. Niks geen saaie boottocht, maar heerlijk uitwaaien onder het genot van fantastische muziek, barbecue hapjes of schitterend vuurwerk. Met veel plezier heb ik dit jaar mogen helpen bij het programmeren van de muziek, meekijken bij het PR beleid en maken van foto’s en filmpjes. Kijk snel even bij hun programma op www.rederijhetij.nl .

Een megagroot kinderfeest op de Zaanse Schans! De Zaanse Kinderboekenmarkt is het leukste evenement voor kleintjes in de Zaanstreek. Met meer dan 40 gratis toegankelijke activiteiten, meet&greets met diverse kinderboekenauteurs en in 2017 het kekke thema Wereldreizen! Van Dalen Events bood met veel plezier ondersteuning in de PR en organisatie. Wat een heerlijk team! De Roze Stewardess en Globio presenteren samen de Zaanse Kinderboekenmarkt in diverse vlogs.

Kwaliteitstheater in de oude Honigfabriek  in Koog aan de Zaan. Theatermijn is een theaterschool voor jongeren en biedt vanaf mid 2017 ook filmlessen aan. Daarnaast verhuurt Theatermijn de theaterzaal op de vierde etage, wordt er coaching geboden en zijn er tal van projecten in de hele Zaanstreek. Niet alleen had ik een heerlijke flexplek, ook heb ik mogen helpen bij de PR en sparren over het beleid. Meer info zie www.theatermijn.nl.

Naast haar evenementenwerk is Krista van Dalen part-time werkzaam in de zorg waar zij één op één begeleiding biedt en collega’s traint en toetst. Verder is Krista fractieassistent bij de lokale politieke partij ROSA.

Meer achtergronden en werkervaring zie LinkedIn

2016↓

Dol zijexpo-food-for-thought-speechn we op spannende locaties in de Zaanstreek! De oude Honigfabriek in Koog aan de Zaan is zo een plek. Rauw fabrieksterrein waar met de nodige improvisatie heel veel mogelijk is. Met veel plezier verzorgde Van Dalen Events samen met een creatief en gedreven Honigteam evenementen en tijdelijke verhuur in dit karakteristieke Zaanse industriepand.
Meer info: www.honigfabriek.nl

Afgelopen 2 seizoenen heeft Van Dalen Events i.o.v. I-Fikz de productie van de Zaansafari’s verzorgd. Betoverende tochten op de Zaan, startend in het blauwe uur en aangevuld met een spectaculair cultureel programma. De Zaanse maakindustrie is schitterend!

Bij het pittoreske Bezoekerscentrum De Breek programmeerde Van Dalen Events iedere maand live muziek en verzorgen we de PR rondom de vele activiteiten die plaatsvinden. De Breek is een bijna magische plek op het laagste punt van Noord-Holland, mét appeltaart en fijne muziek.

Bij het evenementenbureau Ducktrail heeft Krista van Dalen in de loop der jaren vele rollen vervuld. Van tourmanager tot coach tot ondersteunend in de PR. Altijd mooi om te kunnen bijdragen bij de verwezenlijking van misschien wel het leukste bedrijfsuitje van Nederland!

wilhelminapark

In het mooiste parkje dat de Zaanstreek rijk is verleende Van Dalen Events haar vrijwillige medewerking aan de vele mooie publieksevenementen die daar plaatsvinden. Met een klein team van gedreven vrijwilligers weet het Wilhelminapark Wormerveer ieder jaar meer dan 2000 buurtbewoners te verblijden met leuke en gratis toegankelijke evenementen in een ongedwongen sfeer.